A második részben az eszközökről szeretnék beszélni, amik segítségével megalkotjuk a szövegeinket.

El tudom képzelni, hogy cirka 100-150 évvel ezelőtt mekkora nehézséget okozott a távolság legyőzése, az íróeszközök és egyéb dolgok megteremtése ahhoz, hogy két író eszmét cserélhessen, megtárgyalhassák műveik fogyatékosságait, vagy tájékoztassák egymást a legújabb publikálási lehetőségekről. Akkoriban fel sem merülhetett annak a lehetősége, amit Ilyanával már lassan két éve művelünk.

Akik megpróbálták: Ilf és Petrov

Csak hogy szemléltessem, mire gondolok: http://www.microsoft.com/hun/osszekoltok/ ;)

Ha-ha, nevethetnétek, hogy két év nem hosszú idő, de higgyétek el, azért sok tapasztalatra tettünk szert. A távolság nálunk létkérdés, ezért a rövidítéséhez mindent megteszünk.

A közös írás nem elvetemült ötlet, de hallottam már innen-onnan, hogy ehhez nagyon egy hullámhosszon kell rezegni.

Hogy belecsaphassunk a lecsóba, mindkettőnknek szüksége volt az egyik legfontosabb összetevőre (nem, nem az X vegyszerre, az csak később jön :) ), ez pedig az internet. Ezt követte egy eszköz, leginkább laptop, amivel mindketten rendelkeztünk.

írás

Nos, sajnos hordozható jellege ellenére egyikünk se mozdítja ki a lakásból, hiszen nem egy csúcsszuper modellről beszélünk. De ott van még okostelefonunk, az egyik leghasznosabb találmány ebben a században.

A telefonon általában van egy jegyzetelésre kitalált alkalmazás, amin én a saját részeimet írom, és aztán megosztom Ilyjel valamilyen közösségi üzenetküldőn keresztül, leginkább facebookon. Nagyon gyakran azonban élesben megy az írás, amikor mindketten online vagyunk.

Amikor felfedezünk egy hasznos appot, akkor váltunk; aktuális munkafelületünk az evernote, amit számítógépen is lehet használni, és ügyesen szinkronizál a telefonnal.

írás

A Google Drive mobilon is futtatható, de nem olyan kényelmes a használata, mint laptopon. Az írás elsődleges orgánuma. Nos, a zökkenőmentes futtatáshoz egy kicsit újabb szoftverre, rendszerre lenne szükség, de nem panaszkodom. Még így is a jelen idejű alkotás legkézenfekvőbb eszköze. Írás közben mindent azonnal meg tudunk beszélni, megjegyzésre van lehetőség, több dokumentumhoz van közös hozzáférésünk. Egyszerűen imádom! A modernkori írók legjobb barátja!

Gondolom, ez a funkció lassan elérhető a Microsoft Office-nál is, de amíg arra alkalmas eszközünk nincs, csak a fentieket tudom ajánlani.