Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

SushiKimchi

blogavatar

Aki azért tévedt ide, mert azt hitte, az ételkészítés rejtelmeiről fog olvasni, annak csalódnia kell. A sushikimchi életérzés, életforma és stílus. Egyébként meg egy szóösszetétel: sushi = japán ételfajta + kimchi = koreai savanyúság. A blog célja elsősorban a szórakoztatás, másodsorban az informálás sushikimchi módra :) Más nemzet konyhájából különböző ételfajtajtákról beszélünk, azonban itt a blogon egy tányéron szervírozzuk :) Minden olyan meg fog jelenni a lapon, ami kapcsolódik a sushihoz, a kimchihez és hozzánk, közvetlenül vagy közvetve. Hasznos olvasgatást, jó szórakozást!

Címkefelhő

japán (12),film (5),kultúra (5),irodalom (5),írás (4),gay (4),regény (3),homoszexualitás (3),ókor (2),Miyavi (2),görög (2),kreatív írás (2),Pesti Bölcsész Akadémia (2),Japán (2),muftik (2),fantasy (2),előadás (2),társaság (2),anime (2),könyv (2),ajánló (1),kritika (1),Scarlett Johansson (1),film (1),anime adaptáció (1),Ghost in the Shell (1),Kiborg (1),divatsprint (1),Kitano Takeshi (1),vers (1),Forró mojitó (1),idegen (1),éjszaka (1),koreai (1),sziszifusz (1),Budapest (1),születésnap (1),Ilyana Sanara (1),PIM (1),Pen Club (1),Szellem a palackban (1),digitális (1),Angelina Jolie (1),karitatív tevékenység (1),zene (1),gitáros (1),Démona 2. (1),Kína (1),bőrápolás (1),franchise (1),kozmetikum (1),Dél-Korea (1),szamuráj (1),Barba Negra (1),rocketbook (1),novella (1),unreal (1),coworking (1),szórakozóhely (1),live action (1),koncert (1),adaptáció (1),film ajánló (1),szerelem (1),bölcsészettudomány (1),miyavi (1),budapest (1),kiadó (1),pályázat (1),abe hiroshi (1),aya ueto (1),finn (1),gasztronómia (1),japán alapítvány (1),nyelvtanulás (1),turné (1),diszkrimináció (1),sushi (1),étkezés (1),kulturális (1),történelmi (1),magyaros (1),hagyomány (1),plagizálás (1),nlcafé (1),Barba Negra Track (1),stilisztika (1),nyelv (1),állás (1),ásvány börze (1),lurdy ház (1),manga (1),öröm (1),Illyana Sanara (1),award (1),antropológia (1),történelem (1),világirodalom (1),rpg (1),szórakozás (1),orákulum (1),kandzsi (1),gyakorlat (1),magyar (1),yaoi (1),apollón (1),szerepjáték (1),romantikus (1),Katona André (1),elte (1)

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek

Követők

OhayoNikki Illyana Sanara

Nem mehetek el mellette...

Katona André könyve nem a legfrissebb kiadás, viszont a tartalma miatt nem mehetek el mellette, hiszen beleillik a SushiKimchi profiljába. Ezt a kis ajánlót azután írtam, hogy elolvastam, és most meg is osztom  Veletek.

A fiatal szerző első regényét tarthatja a kezében az olvasó. A szerelem érzését mindig másképp élik meg az emberek, még akkor is, ha két fiúról van szó. Márpedig ebben a történetben az ő szemszögükből mutatja be az író ezt a rendkívül összetett érzelmet a homoszexualitás lencséjén keresztül.

Bevallom, tapsikolva vártam a pillanatot, amikor végre az ölembe fogtam a könyvet és neki kezdhettem az olvasásnak. Nem is tagadom, hogy nagyon izgat a téma, amit feszeget a regény, és hálás vagyok érte, hogy mindezt az anyanyelvemen olvashattam!

Általában angolul olvasok hasonlókat, és az nem is regény, hanem manga, de mindegy, mert amit az egyik lerajzolt, azt Katona leírta. Persze, sajnálom, hogy a részletek odalettek, ha voltak egyáltalán, de a cenzúra azért ma még egy élő módszer, és kíméletlenül gyilkolja a gyilkos mondatokat.

A két főszereplőben egy nagyon helyes párt ismertem meg, és arra jöttem rá a végén, hogy ők ketten külön-külön, egymás nélkül semmit nem érnek.

homoszexualitás könyv regény Katona André romantikus

A történet úgy kezdődik, hogy Bence és Noel is éli a maga megszokott mindennapjait, miközben gondolatban sehogy sem tudnak elszakadni egymástól. Bencének stabilnak tűnő párkapcsolata van egy lánnyal, Noel viszont egyik fiútól a másikig sodródik.

És jön a várva várt első lépés, amit Noel tesz meg. Felveszi a kapcsolatot Bencével, aki, bár húzódzkodik a viszontlátástól, a találkozás magával ragadja, és Noellel kéz a kézben gurulni kezd a lejtőn, és nem tud megállni. Felborul az életük, és lassanként felszínre kerül mindaz, ami a közös múlthoz láncolja őket.

A végtelen időben kell megtalálniuk a választ a kérdéseikre, a kapcsolatuk jelenét és jövőjét.

Nem egyszerű vállalkozásba kezdett Katona André, amikor az időt választotta egy kapcsolat mozgatórugójának. A narrációs csavarok feldobják a regény ritmusát, bár néhol belefuthatunk egy-egy stilisztikai és szerkesztésbeli bukkanóba, ami időnként megakasztja a gördülékeny előadásmódot, de ez semmiképpen nem válik a hátrányára! Elveszhetünk a részletekben és az érzelmek szövevényében, ám az emberi esendőség nagyon is a szemünk elé tárul a leírásokban.

A témaválasztás alapján olyan világba csöppenünk bele, ami szokatlan, izgalmas, merész, és szinte még mindig tabu, ettől olyan vonzó olvasmány :)

Tovább

Kulisszatitkok I.: A szakirodalom

Ha írsz valamiről, soha nem szabad tudatlanul tenni! Legyél tájékozott; gyűjts információt internetről, könyvekből, dokumentumfilmekből, előadásokról.

Nekünk is megvan a magunk kis információhalmaza, és szerencsére egyre gyarapodik.

Mivel mi alapvetően a japán kultúrából nőttünk ki, mint fatörzsből gyönge ága, leginkább ezen alapul a tudásunk. Ezt egészíti ki minden más, főleg ázsiai, majd nyugatra haladva leginkább a magyar kultúra.

Íme tehát, amin felnőttünk:

Affair - Shuko Kano, mangaantológia

Ai no kotodama - japán film

Ai no kusabi- anime

Antique bakery - koreai film

Bokura No Ai No Kanade- japán film

Boy meets boy - koreai film

Dangerous love - koreai film

Descendants of darkness - anime

Docchi mo docchi - japán

Doushite furetakunai - anime

Earthian - anime

Enzai - anime

Formula 17 - kínai film

Frozen flower - koreai film

Fujimi Block No. 2 Symphony Orchestra - anime

Gravitation - anime

Happy together - kínai film

Hybrid child - anime

Ikoku irokoi romantan- anime

Junjou pure heart - japán

Junjou romantica - anime

Just friends? - koreai film

Kindan no koi - japán film

Kirepapa- anime

Kizuna - anime

Koisuru boukun - anime

Love sick the series- thai film

Love stage - anime

Loveless- anime

Magányos csillag - Yuno Ogami, manga

Maiden rose - anime

Mennyi időnk van? - Katona André, könyv

Mirage of blaze - anime

My Sexual Harassment - anime

Okane ga nai - anime

Pair of love - kínai film

Papa to kiss in the dark - anime

Please, save my earth - anime

Sekai ichi hatsukoi - anime

Sensitive pornograph - anime

Sukisho - anime

Tabu - japán film

Taiikukan baby- japán film

Takumi-kun - japán film

The king and the clown - koreai film

The lover - koreai film

The Romantic Tale of a Foreign Love Affair - anime

Tight rope - anime

Tokyo babylon - anime

Tsubasa no kakera - japán film

Unmei no kodou - japán film

Uraboku/Betrayal knows my name - anime

Vassalord - anime

Vázlatok - Hinako Takanaga, manga

Viewfinder - anime

X 1999 - anime

Yebisu Celebrities - anime

Yebisu celebrities - anime

Zetsuai, Zetsuai bronze - anime

Tovább